Genera 2023
Dia de publicació

28 de febrer de 2023

Categories

Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Aquest dimarts i dimecres hem estat a Madrid visitant la Fira Internacional d’Energia i Medi Ambient Genera en el Recinte Firal IFEMA. És una de les fires professionals més destacades del sector de les energies renovables i l’eficiència energètica i enguany realitzava la 26ª edició, la qual acull més de 25.000 visitants, 250 expositores i 125 jornades tècniques.

Sobretot hem pogut descobrir noves marques i fabricants d’equips fotovoltaics (mòduls, inversors, estructura i ancoratges, monitoratge, material elèctric, sistemes d’emmagatzematge o programari d’estudi i gestió) i mantenir la relació amb les marques més conegudes i consolidades des de fa molts anys. Hem constatat el moment dolç que viu el sector de l’autoconsum fotovoltaic, amb una presència predominant a la fira. Es preveu que les instal·lacions fotovoltaiques augmentin més del 50% aquest 2023 (sumant uns 351 GW nous a tot el món).

També hem descobert sistemes d’emmagatzematge amb bateria més grans (> 100 kWh), sistemes de microgeneració amb turbines per a hidràulica (500 – 750 kW), bombes de calor aerotèrmiques i hidrotèrmiques per a xarxes de districte o estacions de recàrrega i infraestructura per a la mobilitat elèctrica.

Valorem molt positivament l’estada al genera 2023 i tornem amb moltes ganes de poder transmetre al màxim de gent possible la necessitat de protagonitzar la transició energètica cap a sistemes 100% renovables, més eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Altres notícies

S’acosten les eleccions europees i REScoop ha elaborat un manifest amb 10 prioritats polítiques per avançar cap a una transició energètica democràtica, neta, lliure de combustibles fòssils i nuclears i …

L’any 2019 la UE va publicar el paquet «Energia neta per a tots els ciutadans europeus (CEP)» i va introduir disposicions generals per a les Comunitats d’Energies Renovables (CER) i …