Xarxa de calor amb biomassa a la zona esportiva de Roses 
Àrea de treball

Promotor/Client

Diputació de Girona

Any

2020-2021

Entitats participants

SUNO Enginyeria de Serves Energètics SCCLP

La xarxa de calor amb biomassa dóna servei de calefacció i ACS als equipaments municipals de piscina, pavelló poliesportiu i camp de futbol de la zona esportiva de Roses. La instal·lació de biomassa està formada per dues calderes de 300 kW cada una en cascada i l’emplaçament de la sitja i sala de calderes es troba a l’aparcament del costat del camp de futbol.

La instal·lació de biomassa substitueix a tres calderes de GLP que sumen 800 kW de potència. Les calderes de biomassa instal·lades són de la marca Heizomat, alimentades d’estella forestal, i compten amb un sistema d’inèrcia tèrmica de 15.000 litres. La sitja té una capacitat útil de 74 m3 i el seu ompliment és mitjançant sistema pneumàtic.

Les calderes disposen d’un sistema de filtratge i neteja de gasos de combustió, per a minimitzar l’emissió de pols fina i partícules i durant el seu funcionament hauran de justificar el compliment de la UNE-EN 303-5:2013 (per caldera de classe 5, emissions inferiors a 40mg/m3 a un 10%O2).

El disseny de la instal·lació contempla una possible ampliació futura de la demanda tèrmica a la Llar d’Infants «El Franquet», Escola Jaume Vicens Vives, Escola Montserrat Vayreda, Camp Municipal «La Vinyassa» i Escola Els Grecs.

Una de les millores de la licitació de l’obra va ser la substitució dels focus del camp de futbol i del pavelló poliesportiu per focus Led.

  • 7.000 m2 d’equipaments municipals coberts
  • Substitució de gas liquat del petroli (GLP) per biomassa forestal
  • Consum tèrmic de les instal·lacions de 850 MWh/any
  • Pressupost de 590.000 euros
  • Finançat per l’Ajuntament de Roses, Diputació de Girona i fons europeu FEDER
  • Estalvi d’emissions de GEH anuals esperada de 174 tCO2 eq.
Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Altres projectes