El curs comença i la fotovoltaica no para!
Dia de publicació

14 de setembre de 2020

Categories

Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Aquest estiu l’Institut d’Energia de Catalunya (ICAEN) ha posat en funcionament l’Observatori de l’autoconsum a Catalunya. Un observatori que :

  • Disposa d’un espai web on es pot consultar l’evolució que té l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya
  • Informació general sobre tràmits, bonificacions, avantatges, etc.

La informació disponible es pot obtenir per província, comarca o municipi (anual o trimestral), referent al nombre total d’instal·lacions inscrites, rang de potència i en format gràfic o de mapa.

Dades interessants – > Fins a juny de l’any 2020, a Catalunya hi havia 4.774 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en servei, distribuïdes en tot el territori de Catalunya, amb una potència total instal·lada de 55,85 MW.

Recordem que l’autoconsum fotovoltaic es va disparar arrel de la publicació del RD 15/2018 i RD 244/2019 que posa a disposició un marc normatiu més favorable per a aquesta tecnologia que el que hi havia anteriorment.

Els quatre punts principals del canvi legislatiu actual són els següents:

  • Classificació en instal·lacions amb o sense excedents
  • Si tenen excedents poden vendre l’energia al mercat elèctric o bé acollir-se a un sistema de compensació d’excedents (menors igual a 100 kW).
  • Regulació de l’autoconsum col·lectiu.
  • Simplificació quen els tràmits de legalització de la instal·lació. Insstal·lacions menors igual de 15 kW no requereixen sol·licitud de punt de connexió (menors igual de 10 kW en sòl no-urbanitzat).

Cap habitatge o edifici té excusa per no instal·lar el seu sistema fotovoltaic i començar a generar la seva pròpia energia; neta, local, renovable, gratuïta i participativa. A SUNO Enginyeria de Serveis Energètics SCCLP estarem encantats d’ajudar-vos!!

Altres notícies

S’acosten les eleccions europees i REScoop ha elaborat un manifest amb 10 prioritats polítiques per avançar cap a una transició energètica democràtica, neta, lliure de combustibles fòssils i nuclears i …

L’any 2019 la UE va publicar el paquet «Energia neta per a tots els ciutadans europeus (CEP)» i va introduir disposicions generals per a les Comunitats d’Energies Renovables (CER) i …