Impulsa la transició energètica a la teva empresa
Dia de publicació

16 de juliol de 2019

Compartir
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

Suma’t al moviment d’empreses 100% lliures d’energies fòssils i nuclear.
Suma’t a la transició energètica.

Les cooperatives Som Energia i Som Mobilitat s’uneixen per impulsar la transició energètica d’empreses i organitzacions i facilitar el pas cap a un model econòmic lliure de combustibles fòssils.

El projecte de transició energètica estudiarà els principals camps d’actuació que tenen actualment a l’abast les empreses per avançar cap a models organitzatius i productius més sostenibles. Es contemplen accions relacionades amb l’eficiència energètica, l’autoproducció i aprofitament local de les energies renovables, de forma individual o col·lectiva, i sobre la mobilitat sostenible.

El projecte començarà aquest mateix juliol amb la prova pilot de 8 organitzacions compromeses amb la transició energètica, on s’avaluarà l’estat actual de l’empresa pel que fa als seus usos energètics i es lliurarà un llistat de possibles millores a realitzar. A més, es facilitaran a les organitzacions que hi participin eines de diagnosi i acompanyament per tal d’assolir els objectius marcats.

Els efectes del canvi climàtic i la crisi ecològica són cada vegada més palpables a escala local i global i esdevé urgent actuar de forma ferma i decidida des de tots els àmbits de la societat. Els edificis, la indústria, el transport, la producció elèctrica o l’agricultura i usos del sòl són els principals sectors econòmics que emeten la major part dels gasos d’efecte hivernacle.

Alhora, la preocupació i conscienciació ciutadana per canviar de model econòmic i social també creix i més persones valoren treballar i participar en empreses responsables a nivell mediambiental i social.

Des de SUNO Enginyeria de Serveis Energètics hem ajudat a tirar endavant aquest projecte de transició energètica conjuntament amb altres cooperatives i empreses d’energies renovables col·laboradores.

>> Entrada al Blog de Som Energia

Altres notícies

S’acosten les eleccions europees i REScoop ha elaborat un manifest amb 10 prioritats polítiques per avançar cap a una transició energètica democràtica, neta, lliure de combustibles fòssils i nuclears i …

L’any 2019 la UE va publicar el paquet «Energia neta per a tots els ciutadans europeus (CEP)» i va introduir disposicions generals per a les Comunitats d’Energies Renovables (CER) i …